Friday , December 9 2022

Proiectare Instalatii

Ce trebuie sa stim despre serviciile de proiectare instalatii electrice?

Serviciile de proiectare instalatii electrice au un rol deosebit de important in ceea ce priveste imobilele. Acestea pot fi case sau blocuri, cladiri cu spatii de birouri, depozite sau hale industriale. Despre instalatiile electrice vom discuta in randurile de mai jos, asa ca ar trebui sa cititi cu mare atentie, mai ales daca aveti nevoie de un proiect in acest sens.

De ce sunt necesare serviciile de proiectare instalatii electrice?

Practic, in lipsa serviciilor de proiectare instalatii electrice, instalatia electrica nu ar putea fi efectuata. Desi exista si „specialisti” care efectueaza lucrari si instalatii dupa ochi, acestea nu sunt legale si va pot pune viata in pericol.

Proiectul unei instalatii electrice si al oricarui tip de instalatie trebuie respectat cu strictete. Cand este respectat cu strictete si pus in practica de catre profesionisti, totul decurge normal. Nu exista riscuri precum cel de incendiu sau de electrocutare nici pentru cei care efectueaza instalatia nici pentru beneficiari.

In cazul in care se lucreaza fara o proiectare, pot exista consecinte grave, precum cele amintite anterior.

Instalatii electrice pentru o locuinta

Chiar si cand vine vorba despre instalatia electrica a unei case, serviciile de proiectare instalatii electrice joaca un rol important. Instalatia se bazeaza in totalitate pe proiectul efectuat anterior.

Proiectare InstalatiiEste deosebit de important sa alegeti o firma de specialitate, cu rezultate profesionale deosebite si cu multi clienti in portofoliu. Veti avea toate sansele sa obtineti proiectul potrivit la un pret accesibil.

Proiectul va cuprinde toate circuitele individuale. Fiecare dintre acestea consta in prize electrice, puncte de iluminat dar si sigurante. Important de mentionat este faptul ca fiecare circuit este necesar sa contina cel mult 10 prize si 20 de puncte de iluminare.

De preferat ar fi ca fiecare dispozitiv care are puterea de peste 2kw sa fie conectat la un circuit separat. Cu toate acestea insa, trebuie mentionat ca sarcina unui circuit trifazat nu este recomandat sa fie mai mare de 6 kw. Acest lucru nu il spunem noi, ci a fost stabilit prin lege.

Respectandu-se acest lucru, in mod normal instalatiile electrice ar trebui sa functioneze la parametri normali.

Greseli frecvente de proiectare

Cand vine vorba despre o proiectare instalatii electrice, apar uneori si greselile. Cu aceasta problema se confrunta in mare parte cei care colaboreaza cu firme cu personal fara experienta. In continuare va prezentam pe scurt greselile cele mai frecvente care apar in timpul proiectarii unei instalatii electrice.

Se spune ca graba strica treaba, si aici este valabil. Cei care nu isi aloca suficient timp pentru a efectua un serviciu de proiectare instalatii electrice ajung sa comita greseli. Cele mai mici greseli comise pot avea consecinte grave. De aceea, merita alesi doar profesionistii pentru realizarea proiectului instalatiei electrice.

Apoi, cea mai frecventa greseala este aceea ca sunt efectuate proiecte cu un numar prea mic de puncte de iluminare si prize. Este indicat sa aveti mai multe prize chiar daca nu le folositi pe toate, decat sa folositi prelungitoarele de exemplu.

Cel mai indicat este sa lucrati cu profesionistii care stiu sa calculeze puterea maxima a unui circuit. Acestia stiu cate prize trebuie sa includa in proiect, dar si cate puncte de iluminat. In mod evident, proiectul lor va fi unul de calitate si nu va veti confrunta cu probleme pe viitor.

Citeste si...

Termopane Covasna

Termopane Covasna

Cum alegem cele mai bune usi si ferestre termopane Covasna? Aparent oamenii cred ca este …

Sisteme De Alarma Brasov

Sisteme De Alarma Brasov

Sfaturi utile cand folositi sisteme de alarma Brasov Ideea de a opta pentru sisteme de …

Remorci Agricole

Remorci Agricole

Ce trebuie sa stii cand cauti remorci agricole? Chiar daca pare un lucru simplu de …