Friday , December 9 2022

Operatie Miopie

Ce trebuie sa stim despre renumita operatie miopie LASIK?

Operatie Miopie – Din pacate, in viata de zi cu zi multe persoane trebuie sa fie supuse unei operatii miopie. Acest articol va aduce la cunostinta cele mai importante informatii despre una dintre procedurile care pot ajuta pacientii sa treaca peste aceasta problema.

Este vorba despre o operatie pentru miopie, cunoscuta sub denumirea de operatie LASIK. Cititi pana la final pentru ca veti descoperi informatii deosebit de utile. Acestea va pot fi de mare folos daca aveti miopie sau daca aveti cunostinte care au aceasta problema.

Ce trebuie sa stim inainte de a discuta despre o operatie miopie?

Inainte de a aduce vorba despre o operatie miopie, trebuie sa stim ce este miopia. Ei bine, este vorba despre un defect al vederii care va permite sa vedeti clar lucrurile din apropiere, dar nu si pe cele din departare.

Exista persoane care evita sa se opereze de miopie. Prefera sa poarte ochelari de vedere sau lentile de contact care sa le corecteze acest efect al vederii. Cu toate acestea, cea mai importanta si cea mai eficienta metoda de a scapa de acest defect al vederii consta intr-o interventie chirurgicala.

Operatie MiopieO operatie miopie LASIK este o procedura chirurgicala ambulatorie folosita pentru a trata miopia, hipermetropia si astigmatismul. LASIK nu poate inversa prezbiopia, pierderea legata de varsta a puterii de focalizare de aproape, care afecteaza in principal vederea de aproape.

In timpul operatiei LASIK, oftalmologul utilizeaza un laser pentru a remodela corneea, care se afla in partea din fata a ochiului. Acest lucru este deosebit de important pentru ca imbunatateste modul in care ochiul concentreaza razele de lumina pe retina.

Imbunatateste modul in care ochiul concentreaza razele de lumina si in partea din spate a ochiului, permitand o vedere mai buna.

La ce trebuie sa se astepte pacientii?

Persoanele care urmeaza sa aiba parte de o operatie miopie LASIK trebuie sa discute cu medicul cu privire la stilul lor de viata. Trebuie de asemenea sa discute si despre asteptarile avute de la interventia chirurgicala asupra ochilor.

Aceasta operatie cu laser a ochilor le permite oamenilor sa-si faca majoritatea sarcinilor de zi cu zi fara lentile corective. Cu toate acestea, este posibil sa fie nevoie sa poarte ochelari pentru anumite activitati, cum ar fi cititul sau conducerea pe timp de noapte.

Inainte de operatie medicul oftalmolog testeaza vederea pacientilor. Verifica daca acestia au si alte probleme ale vederii si masoara dimensiunea pulilei. Masoara de asemenea si dimensiunea corneei.

Efectuarea operatiei

O operatie miopie de acest tip dupa cum spuneam, este efectuata in ambulatoriu. Chirurgul oftalmolog foloseste un laser pentru a remodela corneea. Ochiulva fi amortit cu picaturi pentru ochi.

Chirurgul oftalmolog va pune un suport pentru pleoape pe ochi pentru a impiedica pacientul sa clipeasca. Va plasa de asemenea un inel de aspirare pe ochi pentru a-l impiedica sa se miste. Pacientul va simti o presiune ca un deget care apasa ferm pe pleoapa. In acest moment, vederea va deveni intunecata sau neagra.

Folosind fie un dispozitiv numit microkeratom, fie un laser, medicul oftalmolog face o clapa subtire ca hartia in tesutul corneei. Apoi ridica si pliaza clapeta inapoi. Ulterior ii va cere sa se uite la o lumina tinta, astfel incat ochii sa nu se miste.

Apoi, oftalmologul remodeleaza corneea folosind un laser. Laserul este un instrument special care a fost programat cu masuratori pentru ochiul pacientului.

In timp ce medicul oftalmolog foloseste laserul, se va auzi un clic. Dupa remodelarea corneei, chirurgul pliaza clapeta inapoi in pozitie si netezeste marginile. Lamboul se ataseaza singur in 2-3 minute, unde se va vindeca pe loc.

Care sunt riscurile LASIK?

Ca orice interventie chirurgicala, LASIK prezinta riscuri de probleme sau complicatii pe care ar trebui sa le luati in considerare. Unii oameni au efecte secundare dupa LASIK care de obicei dispar in timp. Cu toate acestea, in cazuri rare, este posibil sa nu dispara.

De exemplu, aproape toti cei care au operatie miopie LASIK vor avea ochi uscati. Pentru unii simptomele dispar dupa o luna. Pentru unii oameni totusi, poate dura mai mult sa dispara sau pot ramane.

Citeste si...

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – O Solutie Sigura Pentru Un Zambet Impecabil! Un serviciu cat mai …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Alegerea unui Dentist Brasov ideal pentru tine! Este mereu o idee buna sa aveti in …

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov Este o idee buna sa aveti in vedere un tratament Kinetoterapie Brasov. Veti …