Thursday , February 22 2024

Biserica Evanghelica Fortificata

Ce biserica evanghelica fortificata ar trebui sa vizitez?

Ti-ai propus ca in timpul liber sa vizitezi fiecare biserica evanghelica fortificata din apropierea casei tale? Cu siguranta in aceste conditii, te intrebi care este prima biserica fortificata evanghelista pe care ar trebui sa o vizitezi.

Atunci cand ai la dispozitie mai multe optiuni, este dificil sa te hotarasti in ceea ce priveste alegerea bisericii fortificate. Trebuie totusi sa tii cont de cativa factori importanti pentru a face cea mai buna alegere. Despre acest subiect vom discuta in continuare.

Biserica evanghelica fortificata: Optiuni pentru fiecare persoana

Asadar, daca ti-ai propus sa vizitezi fiecare biserica evanthelica fortificata, tine cont de urmatoarele detalii. Vei putea face o achizitie buna intre timp.

1. Locatie

Este foarte important sa te orientezi spre cea mai apropiata biserica fortificata de propria locuinta. Cu cat obiectivul este mai aproape de propria locuinta, cu atat mai usor va fi pentru tine sa mergi de cate ori iti doresti.

2. Program de vizite

Un alt factor foarte important de luat in considerare il reprezinta programul de vizite. Fiecare biserica fortificata are un anumit interval orar in care poate fi vizitata. Daca oamenii au voie sa intre si sa viziteze biserica si ce se afla in jur pana la ora 18:00 (un simplu exemplu), nu se poate vizita dupa ora respectiva.

Deci este foarte important sa stii atunci cand vrei sa efectuezi o vizita la biserica fortificata, trebuie respectat programul de vizite.

3. Obiective turistice din imprejurimi

Foarte multe persoane se orienteaza spre biserici fortificate fara a avea multe cunoscinte. Din acest motiv nu stiu ce alte obiective ar mai putea bifa in apropiere.

Biserica Evanghelica FortificataEi bine, cand vine vorba despre o biserica fortificata, mai mereu exista diverse obiective turistice. La Prejmer de exemplu, turistii au posibilitatea de a vizita nu doar biserica fortificata evanghelica, ci si cetatea.

Ce biserici pot fi vizitate?

Acesti factori ar trebui sa iti influenteze hotararea atunci cand vrei sa vizitezi o biserica evanghelica fortificata. Tinand cont de acesti factori, te poti orienta spre una din multimea de biserici.

De exemplu, o idee interesanta este aceea de a vizita biserica fortificata Prejmer. Aceasta este foarte veche (in anul 1218 au fost puse bazele sale). Aceasta biserica face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO inca din anul 1999.

La Viscri exista de asemenea o biserica fortificata, care la fel ca biserica anterior mentionata, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. De cand in satul Viscri si-a cumparat casa printul Charles, totul s-a schimbat foarte mult. Oameni din toata Romania sosesc in sat pentru a vizita atat casa printului, cat si biserica respectiva.

In judetul Mures se afla biserica evanghelica fortificata Saschiz. Si aceasta biserica este de asemenea inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. A fost construita intre anii 1493 si 1525 pe locul unei foste biserici romane.

In ceea ce priveste aceasta biserica fortificata, are interiorul amenajat in stil baroc, exceptand stranele din pronaos, dar si bumarul mare de sculpturi.

O alta biserica fortificata se afla in satsul Laslea, si a fost construita in secolul al XV-lea. Ulterior a fost demolata (secolul al XVIII-lea), exceptand insa clopotnita si anumite parti din naosul lateral.

Asadar, acestea sunt informatii care speram ca te vor ajuta in cazul in care ai de gand sa vizitezi o biserica evanghelista fortificata. Tinand cont de sfaturile si informatiilor de mai sus, vei face alegerile potrivite.

Citeste si...

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov la munte Turistii se pot bucura de cel mai ozonat aer din Europa …

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Este o idee buna sa va orientati catre un penthouse Bucuresti. Veti avea …

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti Ar fi indicat sa va orientati catre o Cazare Bucuresti de calitate. Un …