Saturday , December 2 2023

Instalatii de incalzire: sfaturi utile

Instalatii de incalzire

Fie ca doresti sa achizitionezi tevi de cupru sau din PPR, trebuie sa stii ca manopera pentru ambele este usoara si rapida. Timpul de lucru pentru ambele tipuri de instalatii de incalzire este relative egal. Exista, totusi, si diferente intre aceste materiale, asadar aceste tevi prezinta atat avantaje cat si dezavantaje.

Randamentul tevilor din polipropilena

Instalatii de incalzireInainte, atunci cand venea vorba de costuri, tevile din cupru ajugeau ca coste mai mult cu 20% decat PPR-ul. In schimb, cuprul are o durata de viata nelimitata, oferind o garantie de 30 de ani. Polipropilena, in general, are o durata de viata de 50 de ani. Garantia acestor produse variaza de la un producator la altul.

In privinta randamentului, tevile din polipropilena sunt mult mai eficiente. Ele nu pierd caldura, iar coeficientul de transfer termic este foarte mic. Tevile de cupru au un transfer termic sporit cu exteriorul. Ele pot ajunge la acelasi randament ca tevile din PPR, insa numai printr-o izolatie buna. Atunci cand vorbim despre avantajele tevilor din cupru versus prolipropilena, mai sunt cateva detalii de mentionat.

Polipropilena prezinta o rezistenta sporita la coroziune, comparativ cu tevile din cupru. Din acest motiv, sugeram sa utilizati acest tip de tevi. In special in cazul in care aveti instalatii de incalzire conectate la sistemul centralizat. Aceste sisteme sunt curatate cu substante chimice carora tevile din cupru nu le-ar face fata.

Instalatii de incalzire: sfaturi utile

Atunci cand vine vorba de aspectul estetic, tevile din cupru primeaza. Tevile din PPR sunt mult mai masive si inestetice. Fitingurile pentru aceste tevi sunt in general mult mai voluminoase decat tevile in sine. Daca optati pentru tevi din cupru, acestea sunt mult mai subtiri si mai placute privirii. Puteti si sa le vopsiti in mai multe culori, conform preferintelor dumneavoastra. Desigur, puteti vopsi si tevile din PPR, insa vopseaua nu va rezista la fel de mult. Daca doriti sa luati o decizie informata, apelati la ajutorul specialistilor de la Instal Carpatica. Acestia va pot consilia in legatura cu alegerea potrivita, conform nevoilor pe care le aveti.

Citeste si...

Electrician Brasov

Electrician Brasov

Este greu sa gasesc un electrician Brasov bun? De serviciile unui electrician Brasov se intereseaza …

Instalator Sanitar Brasov

Instalator Sanitar Brasov

Cand sunt necesare serviciile unui instalator sanitar Brasov? Fiecare dintre noi am avut cel putin …

Aviz ISU Brasov

Aviz ISU Brasov

Ce trebuie sa stim despre obtinerea unui aviz ISU Brasov? In viata de zi cu …

Leave a Reply