Wednesday , May 29 2024

Instalatii de incalzire: sfaturi utile

Instalatii de incalzire

Fie ca doresti sa achizitionezi tevi de cupru sau din PPR, trebuie sa stii ca manopera pentru ambele este usoara si rapida. Timpul de lucru pentru ambele tipuri de instalatii de incalzire este relative egal. Exista, totusi, si diferente intre aceste materiale, asadar aceste tevi prezinta atat avantaje cat si dezavantaje.

Randamentul tevilor din polipropilena

Instalatii de incalzireInainte, atunci cand venea vorba de costuri, tevile din cupru ajugeau ca coste mai mult cu 20% decat PPR-ul. In schimb, cuprul are o durata de viata nelimitata, oferind o garantie de 30 de ani. Polipropilena, in general, are o durata de viata de 50 de ani. Garantia acestor produse variaza de la un producator la altul.

In privinta randamentului, tevile din polipropilena sunt mult mai eficiente. Ele nu pierd caldura, iar coeficientul de transfer termic este foarte mic. Tevile de cupru au un transfer termic sporit cu exteriorul. Ele pot ajunge la acelasi randament ca tevile din PPR, insa numai printr-o izolatie buna. Atunci cand vorbim despre avantajele tevilor din cupru versus prolipropilena, mai sunt cateva detalii de mentionat.

Polipropilena prezinta o rezistenta sporita la coroziune, comparativ cu tevile din cupru. Din acest motiv, sugeram sa utilizati acest tip de tevi. In special in cazul in care aveti instalatii de incalzire conectate la sistemul centralizat. Aceste sisteme sunt curatate cu substante chimice carora tevile din cupru nu le-ar face fata.

Instalatii de incalzire: sfaturi utile

Atunci cand vine vorba de aspectul estetic, tevile din cupru primeaza. Tevile din PPR sunt mult mai masive si inestetice. Fitingurile pentru aceste tevi sunt in general mult mai voluminoase decat tevile in sine. Daca optati pentru tevi din cupru, acestea sunt mult mai subtiri si mai placute privirii. Puteti si sa le vopsiti in mai multe culori, conform preferintelor dumneavoastra. Desigur, puteti vopsi si tevile din PPR, insa vopseaua nu va rezista la fel de mult. Daca doriti sa luati o decizie informata, apelati la ajutorul specialistilor de la Instal Carpatica. Acestia va pot consilia in legatura cu alegerea potrivita, conform nevoilor pe care le aveti.

Citeste si...

Firma De Asfaltare

Firma De Asfaltare

De ce merita sa aleg serviciile efectuate de o firma de asfaltare? Exista persoane care …

Deratizare Zalau

Deratizare Zalau

Cand trebuie sa aleg serviciile de deratizare Zalau? Serviciile profesionale de deratizare Zalau pot fi …

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Este o idee buna sa optez pentru amenajari reamenajari si renovari Brasov? De multe ori …

Leave a Reply