Friday , July 19 2024

Elevator foarfeca

Elevator foarfeca

Elevatorul auto este un echipament tehnic necesar in orice atelier de reparatii auto. Poate fi folosit si de firmele specializate in transport, dar si de catre persoane fizice independente. Un elevator foarfeca este actionat utilizand una dintre cele doua metode: electromecanic sau electrohidraulic. Se utilizeaza ca instalatie care ajuta la ridicarea automobilelor pe verticala si numai pe distante mici.

Reguli de montare si utilizare a unui elevator foarfeca

Elevatorul de tip foarfeca este unul dintre cele 4 tipuri de elevatoare comercializate. Aceste instalatii pot fi: cu 2 coloane, cu 4 coloane, de tip foarfeca si ingropate. Instalare se realizeaza pe o suprafata plana, neteda si capabila sa suporte intreaga greutate. elevator foarfecaGreutatea fiind calculata prin adunarea atat a sarcinii acestui elevator foarfeca, cat si a automobilului la care se vor efectua lucrari.

Pentru asigurarea utilizarii optime a elevatorului si eficientizarea activitatilor desfasurate,  personalul responsabil trebuie sa fie instruit in mod corespunzator. Operarea elevatorului va fi realizata de persoanele autorizate si in baza dovezi ca a finalizat programului de instruire. Se efectueaza examinari periodice pentru manevrant/elevatorist.

Echipamentul personalului care se ocupa de manevrarea unui elevator foarfeca trebuie sa fie conform cu regulamentul. Sunt necesari ochelari de protectie, manusi si masca impotriva prafului si a altor tipuri de impuritati. Noi oferim chiar si Piese Cutie Viteze Camion. Va asteptam cu oferte!

Nu se opereaza purtand bratari, lanturi la gat, inele sau alte obiecte ce pot fi agatate sau antrenate de piesele aflat in miscare. Parul trebuie prins daca are o lungime mare, iar incaltamintea sa fie corespunzatoare.

Aprobari necesare din partea ISCIR

Beneficiarul trebuie sa obtina autorizatia de functionare a unui elevator auto si exploatarea acestuia. Pentru acest lucru, trebuie sa indeplinesca 3 conditii importante. Prima se refera la detinerea in cadrul firmei a unui operator RSVTI. Aceste nu este obligatoriu sa fie persoana juridica, poate fi si fizica, autorizata de catre IT ISCIR. Acest angajat trebuie sa presteze activitatea de supraveghere, identificare si inregistrare a instalatiilor. A doua regula tine de service-ul instalatiei. Poate fi realizata operatia de mentenanta doar de catre o firma autorizata IT ISCIR. Ultima conditie tine de existenta unei persoane instruite in cadrul unui program special si examinata periodic pentru operarea elevatorului.

Citeste si...

Reconditionare Janta Aliaj Brasov

Reconditionare Janta Aliaj Focsani

Reconditionare Janta Aliaj Focsani Un serviciu de Reconditionare Janta Aliaj Focsani va fi indicat pentru …

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov Un serviciu cat mai bun de Reparatii Sistem Suspensii Brasov este …

Tractari Auto Brasov

Tractari Auto Brasov

Alege si tu o firma de Tractari Auto Brasov de incredere! Un serviciu ideal de …

Leave a Reply