Albastru de Belgia
Bovinele din rasa Albastru de Belgia isi au originea in rase locale incrucisate cu alte rase importate din Anglia. Dupa al Doilea Razboi Mondial, s-a dezvoltat o rasa mixta. Aceasta avea conformatia favorabila pentru productia de carne, dar aveau si aptitudini bune pentru lapte.
Incepand din acea perioada, crescatorii de animale si-ai marit eforturile pentru creerea de specimene double muscling. Prin introducerea operatiei de cezariana, s-a permis si obtinerea de vietei cu trasaturi double muscling.
Albastru de Belgia – Istoric
Incepand cu anii 1960, crescatorii belgieni facusera o selectie de tauri care garantau transmiterea acestei gene. Prin utilizarea acestui tip de tauri pentru insamantarile artificiale, s-a determinat cresterea in populatie a acestei rase. In 1973, bovinele cunoscute ca rasa din Belgia au fost numite oficial Albastru de Belgia. Rasa a fost impartita in doua tipuri distincte de populatie: tipul pentru carne si tipul mixt. Acesta din urma a continuat sa fie crescut in ferme, insa cu timpul a devenit o rasa in pericol. Astfel, a fost impus un program de conservare pentru aceasta rasa, urmand ca numai 150 fermieri sa o creasca.
Cresterea si comertului – Primo Cezar
Primo Cezar se specializeaza in cresterea si comertul rasei Albastru de Belgia. Vacile pe care acestia le detin au o conformatie speciala pentru producerea de carne. Acestea au o musculatura dezvoltata, oferind o carne de o calitate superioara. Ceea ce este impresionant la aceasta rasa este cantitatea mica de furaje pe care o consuma. Rasa Blue Belgique nu consuma mai multa mancare decat alta rasa obisnuita de vaci.
Viteii se pot taia atunci cand ating varsta de 14 luni. Pana la aceasta perioada, ei vor atinge o greutate de 600 de kilograme. Mai mult, aceasta rasa prezinta un continut redus de grasime, facand carnea mult mai sanatoasa, comparativ cu alte rase de vaci. Daca sunteti interesat de vaci din rasa Albastru de Belgia, luati legatura cu Primo Cezar!