Amenajari gradini
Pe tema de Amenajari Gradini ai la dispozitie o multitudine de sfaturi utile sau mai putin utile. Este necesar sa faci disocierea dintre cele care te vor ajuta practic si cele care nu vor da rezoltatele asteptate. Amenajarea unei gradini pleca in primul rand de la imaginea finala pe care vrei sa o realizezi in cele din urma. O proiectare eficienta cuprinde toate elemnetele ce compun gradina.
Amenajari gradini
Imaginea finala a gradinii tale reprezinta planul proiectului tau. In acest proiect incluzi soiurile de plante ornamentale, culorile ce vor predomina in gradina, decoratiunile s.a.m.d.
Ai posibilitatea de a amenaja o gradina cu plante ornamentale, in care sa te relaxezi in orice moment al zile. La fel de bine ai posibilitatea sa amenajezi o gradina de legume si ierburi aromate. Ce este mai frumos decat ideea in sine sa iti cultivi alimentele sau ingredientele utilizate in prepararea hranii?
Pentru cei mici, acest lucru este o binecuvantare. Intr-o industrie alimentara plina de ingrasaminte chimica, coloranti si pesticide, gradina ta ECO este tot ceea ce ai nevoie. Poti lua exemplul bunicilor de la tara, ce nu ar concepe sa nu isi creasca legumele si fructele sub privirea lor, in atentia lor. Specialistii si pasionatii de gradinarit au dezvoltat pe parcursul timpului diverse tipuri de cultivat plante. Fiecare tip de Amenajari Gradini este definit atat prin avantaje, cat si prin dezavantaje.
Amenajari gradini
Cel mai cunoscut si ieftin tip de amenajari gradini este caracteristic gradinilor clasice. Plantarea se face direct in solul existent. Acest tip este benefic pentru majoritatea plantelor. Ele se pot dezvolta in parametrii optimi. Conditiile pentru cultivarea eficienta sunt: grija acordata irigarii, sapatului, plivitului; mai ales in perioadele de seceta.
Aceast mod de cultivat clasic poate fi asociat, cu mare succes, de gradinaritul in containere. Fie ca discutam de plante ornamentale, frumos colorate, fie de cultivarea legumelor containerele sunt o solutie eficienta. In aceasta categorie intra culturile in vase, ghivece, dar si gradinile verticale sau peretii verzi.
Ai toata libertatea sa iti „modelezi gradina” dupa bunul plac. Esti liber din acest punct de vedere!